Dieta redukcyjna – jakich ryb nie wolno spożywać?
- 234 Views
- Redaktor daliatorun.pl
- 13 lipca 2019
- Dalia na temat diety
Bez cienia wątpliwości można napisać, że dieta redukcyjna jest naprawdę bardzo skuteczna. To rodzaj nowoczesnego jadłospisu, który nie powoduje, że osoby go stosujące chodzą głodne czy zmęczone. Trzeba podkreślić, że głównym zadaniem tej diety jest zredukowanie normalnego zapotrzebowania kalorycznego o minimum 500 kalorii. Warto zaznaczyć, że w czasie stosowania tej diety nie wolno spożywać pewnych określonych produktów. Między innymi są to ryby. Z reguły wydaje się, że te potrawy są bardzo zdrowe i należy je spożywać pod każdą postacią. Trzeba jednak podkreślić, że niektóre ryby są tłuste i należy ich unikać, aby posiadać zdecydowanie lepszą sylwetkę. Takimi rybami są na przykład łosoś, sum, tołpyga, śledź czy szprot bałtycki. Trzeba też zaznaczyć, że w tej diecie nie wolno spożywać potraw nasiąkniętych tłuszczem. Warto też wyeliminować wszelkie smażenie i pieczenie ryb. Zdecydowanie najbardziej zdrowa forma podawania dozwolonych ryb to gotowanie ich na parze i doprawianie warzywami.

- 11 stycznia 2021
Jabłecznik po treningu
- 9 października 2020
Relaksacyjna muzyka podczas ćwiczeń
- 5 października 2020
Catering dietetyczny – Toruń. Jaką dietę pudełkową wybrać?
- 7 sierpnia 2020
Jabłecznik po treningu
Relaksacyjna muzyka podczas ćwiczeń
Catering dietetyczny – Toruń. Jaką dietę pudełkową wybrać?
Najlepsze dietetyczne śniadanie
Banany w diecie odchudzającej
Czy trening powoduje zmniejszenie biustu ?
W oczekiwaniu na efekty treningów
Napoje dla sportowców